Παράσχος Χριστοδούλου

Παράσχος Χριστοδούλου
Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος

Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης
Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

Email

pchristodoulou@uniwa.gr

Ο Δρ. Παράσχος Χριστοδούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας (2013) του ΕΚΠΑ και διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (2016) με έμφαση στην Επιστήμη Τροφίμων. Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του το 2023 (ΤΒΒ, Παν. Θεσσαλίας) με αντικείμενο τη δημιουργία καινοτόμων τροφίμων με ευεργετικές επιδράσεις στο ανθρώπινο εντερικό μικροβίωμα. Σήμερα δραστηριοποιείται ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με ερευνητικό αντικείμενο που άπτεται της Επιστήμης Τροφίμων με χρήση τεχνολογιών αιχμής και ανάλυσης δεδομένων.

Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε και δραστηριοποιείται  στο επιχειρείν, α) ως σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας/καινοτομίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (2016-2018), β) ως συνιδρυτής της εταιρείας Chefistry P.C (2018-2020), με αντικείμενο την επιμόρφωση ενηλίκων με έμφαση τη μοντέρνα γαστρονομία, καθώς και τη παραγωγής προϊόντων τροφίμων υψηλής γαστρονομικής και εμπορικής αξίας και γ) ως σύμβουλος του ευρύτερου χώρου της εστίασης (2019-σήμερα) λόγω της κατάρτισης του ως Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας κατά ISO 22000:2018.