Da Vinci Xi Surgical System by Intuitive | Europe
Τις τελευταίες δεκαετίες τα ρομποτικά συστήματα χρησιμοποιούνται στην Ιατρική Επιστήμη με έμφαση στην χειρουργική αποκατάσταση προβλημάτων υγείας. Πρόκειται για επεμβατικές τεχνικές, οι οποίες προσφέρουν με απόλυτα ακριβές, ανώδυνο και γρήγορο τρόπο, πλήρη αποκατάσταση.
Το πλέον σύγχρονο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής είναι το DA VINCI το οποίο συνδυάζει τα στοιχεία της Επιστήμης του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, της Ηλεκτρονικής και της Μηχανικής Υπολογιστών. Μέσα από το σύστημα αυτό, επιτυγχάνεται μια αρμονική συνεργασία ανάμεσα στον ανθρώπινο στοιχείο και την προηγμένη τεχνολογία. Ο Ιατρός Χειρουργός χρησιμοποιώντας μια ειδική κονσόλα με ειδικούς βραχίονες εφαρμόζει την ελάχιστη τραυματική χειρουργική, επιτυγχάνοντας το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ασθενή, με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια. Παράλληλα, ο ρόλος του επαγγελματία υγείας στην διαχείριση του χειρουργικού ασθενή αλλά και των διαφορετικών ειδικοτήτων Ιατρών στην χειρουργική αίθουσα, απαιτούν την επιμόρφωσή του στις νέες τεχνολογίες. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις νέων επαγγελματιών υγείας και ενώ η Χειρουργική ως επιστήμη εξελίσσεται, κρίνεται απαραίτητη η εκπαίδευσή του σε χειρουργικές τεχνικές αποκτώντας συνάμα δεξιότητες και γνώσεις που θα συμβάλλουν στην ωρίμανσή του αλλά και στην διαφοροποίησή του από τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα DA VINCI αποτελεί έμπνευση του χειρουργού κου Όθωνα Μανωλάκου, ο οποίος έχει μετεκπαιδευτεί στο World Laparoscopy Hospital In., ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης στον κόσμο, από όπου έλαβε τους τίτλους FMAS, DMAS, FICRS με σημαντική εκπαίδευση στην Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική. Ο κος Μανωλάκος έχει εκπαιδευτική συνεργασία επί σειρά ετών με το ΠΑ.Δ.Α., και θα συμμετέχει ως εκπαιδευτής. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες υγείας που ειδικεύονται ή σκοπεύουν να ειδικευτούν στην Ρομποτική Χειρουργική αλλά και για επαγγελματίες συναφών αντικειμένων. Αντικείμενο του επιμορφωτικού προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με όλες τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για την ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων στον Τομέα της Ρομποτικής Χειρουργικής.
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να καταστεί ικανός ο επαγγελματίας υγείας, βασιζόμενος σε επιστημονικές αρχές και διεθνώς αποδεκτές πρακτικές, να παρέχει συνεχή περιεγχειρητική φροντίδα με σκοπό την επιτυχή αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση με το ρομποτικό σύστημα DA VINCI.
Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι:
Το πρόγραμμα, επιπλέον, θα παρέχει πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων στην Ρομποτική Χειρουργική από ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, με δημόσιο χαρακτήρα και ακαδημαϊκές αξίες, διεθνώς αναγνωρίσιμο, όπως είναι το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η επιτυχής παρακολούθηση και η λήψη του πιστοποιητικού δια βίου εκπαίδευσης παρέχει μοριοδότηση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από 2 έως και 10 μόρια σε επαγγελματίες στο γνωστικό αντικείμενο της Νοσηλευτικής ή συναφών επαγγελμάτων, για την εκπαίδευση που έχουν λάβει από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα [(ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13, Α’, 29.01.2019), υπ’ αριθμ. Υπουργική Απόφαση 48190/E1 (ΦΕΚ 1088, Β’, 2.04.2019)].
Κατηγορία 1:
|
Κατηγορία 2:
|
☐ Ναι (άνεργοι, ΑμεΑ, Φοιτητές) 20%
Σε ένα ποσοστό των συμμετεχόντων το οποίο ορίζεται από 10% – 18% και με την προϋπόθεση ότι είναι εργαζόμενοι του ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ», παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε κύκλο εκπτωτικής πολιτικής έως και 100% των διδάκτρων.
Αριθμός εκπαιδευομένων ανά εκπαιδευτικό κύκλο:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Ελάχιστος αριθμός: 10, Μέγιστος αριθμός: 30
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: Ελάχιστος αριθμός: 10, Μέγιστος αριθμός: 30
Ελάχιστα τυπικά προσόντα εκπαιδευομένων:
☐ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1)
☐ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2)
☐ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 – ΦΟΙΤΗΤΕΣ)
350 € εγγραφή και κράτηση θέσης300 € στο τέλος του 1ου μήνα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Νοσηλευτικής
Η κα Τουλιά Τσάβαλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πολυετή επαγγελματική και ακαδημαϊκή προϋπηρεσία. Διαθέτει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις κλινικής χειρουργικής νοσηλευτικής οι οποίες αφορούν σε σχέδια νοσηλευτικής φροντίδας, ετοιμασία του ασθενή για την εγχείρηση, προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές νοσηλευτικές διαγνώσεις σχετιζόμενες με το είδος της εγχείρησης και νοσηλευτικές παρεμβάσεις ανά νοσηλευτική διάγνωση, αναμενόμενα αποτελέσματα μετά από κάθε νοσηλευτική παρέμβαση, συνηθέστερες επιπλοκές και πρόληψη επιπλοκών ανά είδος εγχείρησης, προετοιμασία εξόδου του ασθενή από το νοσοκομείο και νοσηλευτικοί ρόλοι, σχέδιο για κατ’ οίκον νοσηλεία και αποκατάσταση.