Email petef@uniwa.gr, Τηλ 6977232435
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το πιο γνωστό πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης που είναι το ISO 14001. To ISO 14001 μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς αφού αποτελεί ένα ανεξάρτητο πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης από την εκάστοτε οικονομική δραστηριότητα αλλά και το μέγεθος του φορέα. Έτσι μπορεί να εφαρμοστεί π.χ. σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, στις μεταφορές, σε δημόσιους οργανισμούς και γενικά σε υπηρεσίες (π.χ. τουρισμός) ακόμα και σε στρατιωτικούς οργανισμούς και σώματα ασφαλείας.
Στο τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι:
Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων για το ISO 14001
Δια ζώσης εκπαίδευση: 35 ώρες
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση 35 ώρες: 8 + 16 + 11
Ασύγχρονη εκπαίδευση: 25 + 5 ώρες
Ωφελούμενοι: Απόφοιτοι Γ/θμιας Εκπαίδευσης.
Δεν προϋποθέτει γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Διατίθεται αποκλειστικά για τους ωφελούμενους της Δράσης της Δ.ΥΠ.Α. “Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες” δωρεάν.
Αναπληρωτής Καθηγητής
Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών
Διευθυντής του Εργαστηρίου Χημείας, Βιοχημείας, Κοσμητολογίας
Ο Πέτρος Καρκαλούσος σπούδασε Τεχνολογία Ιατρικών Εργαστηρίων, Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στατιστική στο MΠΣ «Συμπληρωματική Ειδίκευση στην Στατιστική» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, με θέμα την «Ανάπτυξη Πρωτότυπης Εφαρμογής Ελέγχου Ποιότητας Βιοχημικών Αναλύσεων».
Ασχολείται πολλά χρόνια με θέματα ποιότητας και είναι αξιολογητής στο ΕΣΥΔ για το ISO 15189. Επιπλέον, είναι Υπεύθυνος Ποιότητας μεγάλου διαγνωστικού κέντρου της Αθήνας.
Έχει διδάξει το ISO 14001 επί σειρά ετών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας».
Διδάσκει στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών “Κλινική Χημεία”, “Βιοασφάλεια”, καθώς και το μάθημα “Πιστοποίηση – Διαπίστευση”.
Εργάστηκε επί 16 χρόνια σε δημόσια νοσοκομεία σε βιοχημικό, ανοσολογικό εργαστήριο, αλλά και σε εργαστήριο αναλύσεων σπέρματος.
Το εργαστήριο, που οργάνωσε ο ίδιος, λειτούργησε στο πρώην Τρίτο Νοσοκομείο ΙΚΑ επί 6 χρόνια. Διδάσκει στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών μεταξύ άλλων και το εργαστήριο του μαθήματος “Μέθοδοι Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής”, με αντικείμενο την Σπερματολογία.