Πέτρος Καρκαλούσος
petef@uniwa.gr
6977232435
Το αντικείμενο του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η απόκτηση επαρκούς εμπειρίας των συμμετεχόντων στη χρήση κλινικών αναλυτικών συστημάτων (βιοχημικοί και ανοσοχημικοί αναλυτές).
Ο στόχος του προτεινόμενου προγράμματος είναι διττός:
Η θεωρία περιλαμβάνει μικρό μέρος του όλου προγράμματος και καλύπτει πεδία που αφορούν τις μεθόδους όπου βασίζεται η λειτουργία των αναλυτών, τον καθημερινό στατιστικό έλεγχο ποιότητας των αναλυτών κλινικής χημείας και τις διαδικασίες επαλήθευσης και επικύρωσης των μεθόδων.
Τα εργαστηριακά μαθήματα περιλαμβάνουν την εκπαίδευση των συμμετεχόντων πάνω στα αναλυτικά συστήματα και στην εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους της θεωρίας στη καθημερινή πράξη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε εργαστηριακό ή κλινικό επιστήμονα που επιθυμεί να μάθει τον τρόπο χρήσης και ελέγχου ποιότητας των αυτόματων αναλυτών, που χρησιμοποιούνται στα κλινικά εργαστήρια π.χ. τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, βιοϊατρικοί επιστήμονες, βιολόγοι, χημικοί και εργαστηριακοί ιατροί.
440€
Προβλέπεται έκπτωση 30% σε ανέργους και 20% έκπτωση στα ταμειακώς εντάξει μέλη της ΠΕΤΙΕ, ΠΕΒ και ΕΕΚΧ-ΚΒ.
Αναπληρωτής Καθηγητής
Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών
Διευθυντής του Εργαστηρίου Χημείας, Βιοχημείας, Κοσμητολογίας
Ο Πέτρος Καρκαλούσος σπούδασε Τεχνολογία Ιατρικών Εργαστηρίων, Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στατιστική στο MΠΣ «Συμπληρωματική Ειδίκευση στην Στατιστική» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, με θέμα την «Ανάπτυξη Πρωτότυπης Εφαρμογής Ελέγχου Ποιότητας Βιοχημικών Αναλύσεων».
Ασχολείται πολλά χρόνια με θέματα ποιότητας και είναι αξιολογητής στο ΕΣΥΔ για το ISO 15189. Επιπλέον, είναι Υπεύθυνος Ποιότητας μεγάλου διαγνωστικού κέντρου της Αθήνας.
Έχει διδάξει το ISO 14001 επί σειρά ετών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας».
Διδάσκει στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών “Κλινική Χημεία”, “Βιοασφάλεια”, καθώς και το μάθημα “Πιστοποίηση – Διαπίστευση”.
Εργάστηκε επί 16 χρόνια σε δημόσια νοσοκομεία σε βιοχημικό, ανοσολογικό εργαστήριο, αλλά και σε εργαστήριο αναλύσεων σπέρματος.
Το εργαστήριο, που οργάνωσε ο ίδιος, λειτούργησε στο πρώην Τρίτο Νοσοκομείο ΙΚΑ επί 6 χρόνια. Διδάσκει στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών μεταξύ άλλων και το εργαστήριο του μαθήματος “Μέθοδοι Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής”, με αντικείμενο την Σπερματολογία.