Μορώνης Αντώνιος
+30 210 538-1103
Αντικείμενο του συγκεκριμένου σεμιναρίου συνολικής διάρκειας 36 ωρών είναι η παρουσίαση της επιστημονικής μεθοδολογίας, σύμφωνα με τις Τεχνικές Οδηγίες ΤΟΤΕΕ 20701-1 έως 5 του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), καθώς και η εφαρμογή του σχετικού λογισμικού TEE-KENAK για την διεξαγωγή ενεργειακών επιθεωρήσεων σε κτήρια κατοικίας και κτήρια του τριτογενούς τομέα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την αντίστοιχη Εθνική τεχνική νομοθεσία που διέπει την διεξαγωγή ενεργειακών επιθεωρήσεων. Οι επιθεωρήσεις αυτές αποσκοπούν στην έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) με βάση το οποίο πιστοποιείται η ενεργειακή κατάταξη εντός κτηρίου.
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε Διπλωματούχους Μηχανικούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή σε Πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και εκτός από το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο περιλαμβάνει την διεξαγωγή παραδειγμάτων εφαρμογής σε πραγματικά κτήρια, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν μια συνολική γνώση τόσο των απαραίτητων υπολογισμών όσο και των διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση ΠΕΑ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε Διπλωματούχους Μηχανικούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή Πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, που σύμφωνα με την νομοθεσία (Ν.4409/2016) έχουν το δικαίωμα διεξαγωγής και υπογραφής μελετών ενεργειακής απόδοσης. Η εγγραφή τους στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών δεν αποτελεί προϋπόθεση, αφού αυτό μπορεί να γίνει εκ μέρους τους ανά πάσα στιγμή χωρίς άλλα προαπαιτούμενα, με την λήψη του Διπλώματος του Μηχανικού για μηχανικούς Π.Ε. ή μετά την διέλευση 1 έτους από την λήψη του πτυχίου σε ότι αφορά Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.
280 €
Καθηγητής
Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Ο Αντώνιος Ξ. Μορώνης είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Η.Η.Μ.) της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Δ.Α). Διαθέτει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (1990) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδακτορικό Δίπλωμα από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1995). Από το έτος 2001 έως και σήμερα με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα έχει συμμετάσχει σαν επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος της κύριας ερευνητικής ομάδας αλλά και σαν συνεργαζόμενος ερευνητής σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο ενεργειακά θέματα.
Είναι διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας του Τμήματος Η.Η.Μ. του ΠΑ.Δ.Α. και από το έτος 2012 έως σήμερα έχει διδάξει ως εκπαιδευτής σε σειρά πολυάριθμων σεμιναρίων με αντικείμενο την εκπαίδευση των ενεργειακών επιθεωρητών, ενώ από το έτος 2018 μέχρι και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος σεμιναρίων εκπαίδευσης που απευθύνονται σε ιδιώτες μηχανικούς – ενεργειακούς επιθεωρητές που διοργανώθηκαν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προαναφερόμενου εργαστηρίου. Επιπλέον διδάσκει το μάθημα της Ενεργειακής Ανάλυσης Κτηρίων στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α. καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα της Εξοικονόμησης Ενέργειας στον Κτηριακό Τομέα σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Η.Η.Μ. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και θέματα ενεργειακής ανάλυσης και εξοικονόμησης ενέργειας σε κτηριακές εγκαταστάσεις.