Πληροφορίες προγράμματος

 

    30 Ώρες Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση

 

     Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων:
          20/10/2025           

 

     Έναρξη Μαθημάτων:
          21/10/2025           

 

     Λήξη Μαθημάτων:
          25/11/2025           

 

    15 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 

    3 ECVET

 

    e-learning

 

     Πρόγραμμα που οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email Jtsaknis@uniwa.gr

Ανακοίνωση

Περιγραφή

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής υλοποιεί το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην Εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με την Υ.Α. 110581/6-5-25» διάρκειας 30 ωρών, που οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.

Το πρόγραμμα προσφέρει ολοκληρωμένη επιμόρφωση σε επαγγελματίες του χώρου τροφίμων, εστιάζοντας στην πρόληψη κινδύνων, τη συμμόρφωση με κανονισμούς και την εφαρμογή διεθνών προτύπων. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις για την υγιεινή, την ασφάλεια, τη διαχείριση κρίσεων και τη βελτίωση διαδικασιών σε επιχειρήσεις τροφίμων. 

 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να:

 

  • Παρακολουθούν και να βελτιώνουν τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία επισήμανσης τροφίμων
  • Αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν σχέδια Food Defence και ιχνηλασιμότητας
  • Καλλιεργούν κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις τους

 

Η διδασκαλία γίνεται εξ αποστάσεως (σύγχρονη τηλεκπαίδευση) 2 φορές την εβδομάδα – Τρίτη και Πέμπτη 19:00 – 21:00 και περιλαμβάνει διαλέξεις, μελέτες περίπτωσης και ασκήσεις.

Ομάδα/Στόχος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων και απαιτείται η εκπαίδευσή τους σύμφωνα με την Υ.Α. 110581/6-5-25, καθώς και σε πτυχιούχους συναφών τμημάτων τεχνολογίας τροφίμων που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν δεξιότητες, αναβαθμίζοντας την επαγγελματική τους εξειδίκευση και συμβάλλοντας στη βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας στις επιχειρήσεις τροφίμων.

Κόστος

300€

Διδακτικές Ενότητες

Εισαγωγή στο Σύστημα HACCP (Μέρος Α)

Εισαγωγή στο Σύστημα HACCP (Μέρος Β)

Προαπαιτούμενα προγράμματα (GHP)

Διαγράμματα ροής – Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου & Λειτουργικά Προαπαιτούμενα Προγράμματα – Τεχνικές Προδιαγραφές

Επισήμανση Τροφίμων (Μέρος Α)

Επισήμανση Τροφίμων (Μέρος Β)

Case study – Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστήματος HACCP σε Catering (Μέρος Α)

Case study – Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστήματος HACCP σε Catering (Μέρος Β)

Case study – Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστήματος HACCP σε Γαλακτοκομικά Προϊόντα

10η Case study – Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστήματος HACCP σε κρέας και κρεατοσκευάσματα

11η Βασικές αρχές Συστημάτων BRC, IFS και Halal

12η Αρχεία τεκμηρίωσης πλήρους συστήματος HACCP

13η Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων

14η Ανάπτυξη σχεδίου Food Defence

15η Ανάπτυξη συστήματος ιχνηλασιμότητας

Πιστοποίηση

Υπεύθυνος Προγράμματος

Ιωάννης Τσάκνης

Ομότιμος Καθηγητής
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

 

Ακαδημαϊκά Υπεύθυνη

 

Ευσταθία Τσάκαλη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

 etsakali@uniwa.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email Jtsaknis@uniwa.gr

Νέα-Εκδηλώσεις

Είπαν για εμάς

×