Email dhouhoula@uniwa.gr, Τηλ 6951540752
Το πρόγραμμα παρουσιάζει το πρότυπο ISO/IEC 17025 και την εφαρμογή του σε ένα εργαστήριο που παρέχει υπηρεσίες δοκιμών στο τομέα των τροφίμων αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως περιβαλλοντικά δείγματα, μετρήσεις σε υλικά κ.α.. Παράλληλα παρουσιάζονται και οι συνοδευτικές απαιτήσεις της διαπίστευσης, όπως η ιχνηλασιμότητα μετρήσεων, οι απαιτήσεις συμμετοχής σε προγράμματα δοκιμών ικανότητας, η επικύρωση-επαλήθευση μεθόδων, η εκτίμηση αβεβαιότητας και η προσέγγιση βάσει διακινδύνευσης για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του προτύπου.
Η λειτουργία ενός εργαστηρίου σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17025 και η διαπίστευσή του από τρίτο φορέα είναι σε πολλές περιπτώσεις κανονιστική απαίτηση (π.χ. επίσημος έλεγχος τροφίμων, παρακολούθηση ποιότητας νερού).
Επιπλέον της κανονιστικής συμμόρφωσης, η διαπίστευση αποτελεί κρίσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς διασφαλίζει την τεχνική επάρκεια του εργαστηρίου και ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών, χάρη στην αξιοπιστία και την ποιότητα των παραγόμενων αποτελεσμάτων.
Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο το ανθρώπινο δυναμικό του εργαστηρίου να είναι καταρτισμένο και να μπορεί να συνδέει τις πραγματικές ανάγκες του εργαστηρίου και των χρηστών των υπηρεσιών του.
Η επιμόρφωση μέσα από αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει ουσιαστικά την ανάπτυξη τεχνικών και διαχειριστικών δεξιοτήτων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ποιότητας και της αξιοπιστίας της εργαστηριακής υποδομής.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην εις βάθος κατανόηση και πρακτική εφαρμογή του προτύπου ISO/IEC 17025, πέρα από μια απλή θεωρητική παρουσίαση.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
400€
* Παρέχεται εκπτωτική πολιτική σε ειδικές κατηγορίες εκπαιδευομένων.
Καθηγήτρια
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Διευθύντρια
Εργαστήριο Ελέγχου Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών
i.sitaras2009@gmail.com