Η Δρ. Κυριακή Λαμπροπούλου είναι Τεχνολόγος Τροφίμων με μεταπτυχιακό στην τεχνολογία τροφίμων και διδακτορικό στην τεχνολογία/μικροβιολογία τροφίμων από το πανεπιστήμιο του Lincoln του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εργασθεί ως ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής ΄Ερευνας συμμετέχοντας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα “Predictive modelling of fish and meat products”, “Improving the quality and safety of whole fish” and “Natural antimicrobials”.
Ως επαγγελματίας βρίσκεται στον χώρο των τροφίμων από το 1992. Τα τελευταία 25 χρόνια κατέχει τη θέση της διευθύντριας του τομέα Διασφάλισης Ποιότητας σε μεγάλη εταιρία χονδρεμπορίου. Ασχολείται με την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, εσωτερικές επιθεωρήσεις, θέματα ανακύκλωσης, με τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση εργαστηριακών αναλύσεων, συμμετέχει στην ομάδα σχεδιασμού και δημιουργίας νέων καταστημάτων και τις εκπαίδευσης προσωπικού, ενώ έχει αναπτύξει πάνω από 500 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Από το 1998 διδάσκει ως ακαδημαϊκός υπότροφος στο ΠΑΔΑ (ΤΕΙ Αθήνας) στο προπτυχιακό τμήμα της Τεχνολογίας Τροφίμων και από το 2015 και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός συνεργάτης σε ομάδες διαχείρισης κινδύνων του ΕΦΕΤ. Είναι πιστοποιημένη επιθεωρήτρια συστημάτων ISO, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ, έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά άρθρα και παρουσιάσεις σε συνέδρια και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πολλών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μελετών ως επιβλέπουσα καθηγήτρια.