Email gfasoi@uniwa.gr, Τηλ 210 5385612
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εκπαίδευση νοσηλευτών και άλλων επιστημόνων υγείας στην έρευνα και στα βασικά βήματα της Πρακτικής Βασισμένης σε Ενδείξεις. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι:
· η απόκτηση ικανότητας για αναζήτηση πληροφοριών σε επιστημονικές πηγές και βάσεις δεδομένων
· η απόκτηση ικανότητας για αναγνώριση του σκοπού και της αναγκαιότητας της έρευνας στη νοσηλευτική και σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.
· η απόκτηση ικανότητας για αναγνώριση των κυριότερων μεθοδολογικών προσεγγίσεων στην έρευνα.
· η απόκτηση ικανότητας για αναγνώριση και διατύπωση ερευνητικών προβλημάτων και για προσδιορισμό των ειδών ερευνητικού σχεδιασμού που απαιτείται για την επίλυση ερευνητικών προβλημάτων.
· η απόκτηση ικανότητας για αξιολόγηση θεμάτων που άπτονται της ηθικής και δεοντολογίας στην έρευνα.
· η κατανόηση της διαδικασίας ανάλυσης ερευνητικών δεδομένων στις διάφορες ερευνητικές προσεγγίσεις.
· η απόκτηση ικανότητας για αναγνώριση της χρησιμότητας των ερευνητικών δεδομένων στην κλινική πρακτική.
· η απόκτηση ικανότητας για κριτική αξιολόγηση των ερευνητικών μελετών και των ερευνητικών δεδομένων που προκύπτουν από αυτές.
· η κατανόηση των αρχών της πρακτικής βασισμένης σε ενδείξεις και των διαφορετικών επιπέδων ιεράρχησης των ερευνητικών ενδείξεων.
· η απόκτηση ικανότητας για αξιολόγηση της εφαρμογής της πρακτικής βασισμένης σε ενδείξεις.
· η απόκτηση ικανότητας για σχεδιασμό και τροποποίηση των κλινικών πρωτοκόλλων καθώς και προσαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών σε κλινικά πρωτόκολλα.
· η κατανόηση της έννοιας της διεπιστημονικότητας και της συνεργατικής λήψης απόφασης στην πρακτική βασισμένη σε ενδείξεις.
· η εφαρμογή των σύγχρονων ερευνητικών αποτελεσμάτων στην κλινική πρακτική.
· η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων κλινικών παρεμβάσεων.
· η αναπλαισίωση της κλινικής πρακτικής με βάση τα εγκυρότερα ερευνητικά δεδομένα.
· η κατανόηση και η υιοθέτηση στρατηγικών διοίκησης με στόχο το μετασχηματισμό και την ποιότητα στην κλινική πρακτική.
· η κατανόηση και η υιοθέτηση εκπαιδευτικών τεχνικών με στόχο την εφαρμογή σύγχρονων ερευνητικών ενδείξεων στην κλινική πρακτική.
Ομάδα / Στόχος *
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:
· Αποφοίτους ΑΕΙ (ΤΕΙ ή Πανεπιστημίων), κατόχους πτυχίου Νοσηλευτικής ή συναφών επιστημών υγείας ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής.
· Αποφοίτους μεταπτυχιακών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών σπουδών σε συναφή επιστημονικά πεδία.
· Στελέχη με θέσεις ευθύνης και ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει οργανισμούς και μονάδες υγείας και πρόνοιας, σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:
600 €
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής
Η κ. Φασόη, έχει Πτυχίο Νοσηλευτικής ΚΑΤΕΕ, ισότιμο με ΤΕΙ (1980), Πτυχίο ειδικότητας Χειρουργικής Νοσηλευτικής (1987) Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Πτυχίο Νοσηλευτικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1990), Master of Science (2001) στην Δημόσια Υγεία του ΕΚΠΑ και Διδακτορικό δίπλωμα (2010) το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εργασιακή εμπειρία. Εργάστηκε στο Απολλώνειο Θεραπευτήριο από τον Ιούνιο του 1980 έως και το Δεκέμβριο του 1985. Στη συνέχεια εργάστηκε στο ΤΕΙ Αθήνας μέχρι το 2018 και σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Διδακτική εμπειρία. Έχει διδάξει Τα μαθήματα Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη (Θεωρία και Εργαστήριο), Βασικές Αρχές Νοσηλευτικής (Θεωρία και Εργαστήριο), Διαπολιτισμική Νοσηλευτική, Διαγνωστική Νοσηλευτική Προσέγγιση, Προαγωγή και αγωγή Υγείας, Εισαγωγή στην Κοινοτική Νοσηλευτική (Εργαστήριο) και Κοινοτική Νοσηλευτική (Εργαστήριο).
Σήμερα διδάσκει: Προαγωγή Υγείας και Προληπτική Νοσηλευτική, Κοινοτική Νοσηλευτική Ι, Διαπολιτισμική Νοσηλευτική και Κοινοτική Νοσηλευτική ΙΙ.
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Έχει διδάξει το μάθημα Μονάδες τραύματος και Μεθοδολογία της έρευνας στο ΠΜΣ Τραύματα και έλκη Θεραπεία Φροντίδα.
Είναι μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), του Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε.), της Εταιρείας Νοσηλευτικών Σπουδών και της της Ελληνικής Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ).
Το ερευνητικό της έργο άπτεται θεμάτων ογκολογικής Νοσηλευτικής, Ποιότητας ζωής ασθενών με καρκίνο, και Κοινοτικής και Βασικής Νοσηλευτικής.
Για το βιογραφικό, πατήστε εδώ.